Simfas Sweden AB på Lästgatan

Fräsen 2

Fräsen 2

Om- och tillbyggnadsarbetena för SIMFAS nya lokalerpå Lästgatan är färdigställda, SIMFAS har flyttat in och verksamheten är i full gång. Simfas har därmed förutsättningar att utveckla sin verksamhet.

Under hösten 2016 förvärvade Simrishamns Näringslivsutveckling AB (SINAB) fastigheten omfattande fd Livell kemi och fd Åkessonlagret på Lästgatan/Fabriksgatan i Simrishamn. Ett nytt hyresavtal tecknades mellan Simfas och SINAB som möjliggör ombyggnaden, som nu är genomförd.

–       Det känns bra att ett tufft projekt kunnat genomföras i god anda, säger Per-Olof Järvegren VD för SINAB. Simfas har kämpat hårt i samarbete med vår entreprenör för att få allt att flytta. Invigningen fredagen den 1 juni var en glädjens dag.

–       Nu jobbar vi med ytterligare något projekt, som vi hoppas kunna presentera i höst. Jag ser positivt på framtiden för Simrishamn avslutar Per-Olof Järvegren.

När SIMFAS nu flyttat frigörs Lyckebyhuset så att det kan byggas om dels till lokaler för Magasin åt Österlens museum och alla de föremål museet tar hand om enligt kommunens avtal med Österlens fornminnesförening och dels för socialförvaltningens dagliga verksamhet.

Simrishamns Näringslivsutveckling AB:s (SINABs) uppgift är att i samverkan med kommunen, företrädesvis utvecklingsenheten, arbeta för näringslivsutveckling, lokalprojekt och utveckling av Simrishamn.

Är du intresserad av ytterligare information eller ny lokal kan du kontakta VD Per-Olof Järvegren på 0414-81 96 44 för ytterligare information.

2018-06-01