Laddstation för elbilar på Södra kajen invigd

Simrishamn har fått sin första publika laddstation för snabbladdning av elbilar. Laddstationen placeras på parkeringen Södra Kajen utanför turistbyrån och Skeppet. På så sätt erbjuder Simrishamn både turister, konferensdeltagare och andra besökare en bra möjlighet att kunna ladda sin elbil.

Initiativet kommer från EON som jobbar för att etablera en infrastruktur i Södra Sverige för att ladda elbilar. EON och SINAB har i samverkan med Österlenkraft fått laddstationen på plats. Invigningen den 22 mars kl 13.00.

Laddstationen har initialt plats för laddning av två elbilar samtidigt med möjligt till utökning. En laddning tar ca 30 minuter. Betalning kommer att ske med EON’s laddkort eller med de vanligaste kontokorten.

–       Utvecklingen på elfordonssidan går mycket snabbt och behovet av ny infrastruktur växer hela tiden. Simrishamn har redan några enstaka laddstationer för parkeringsladdning och den nya snabbladdaren är ett bra komplement för dem som snabbt behöver ladda sin bil, säger Owe Jönsson affärsutvecklare på EON Sverige AB.

–       Att samarbeta med EON om utvecklingen av infrastruktur för miljövänliga transporter var ett enkelt val, säger Per-Olof Järvegren. Vi erbjöds en helhetslösning där EON står för teknik och betalsystem och SINAB står som värd för laddstationen och erbjuder en attraktiv lokalisering vid Turistbyrån.

Är du intresserad av projektet kan du kontakta affärsutvecklare Owe Jönsson på 073-68 09 36 eller VD Per-Olof Järvegren på 0414–81 96 44 för ytterligare information.

Mars 2018